mardi 23 septembre 2008

Lo jardin de Sant Adrian

Daissatz me vos parlar d'un vertadièr pichòt paradís sus terra que descubriguèri aquesta dimenjada a l'occasion de las jornadas del patrimòni. Aqueste paradís se sona Lo jardin de Sant Adrian, se tròba a Servian pichòt vilatge a costat de Besièrs. Mas abans de vos mostrar la meravilha en imatge me cal far un pauc d'istòria.
L'aventura comencèt i a vint ans per Francesa e Daniel quand decidiguèron de transformar una vièlha peirièra en un magnific canton de verdura. Per de rasons ideologicas e economicas lo jardin foguèt realizat amb de materials de recuperacion.
La pèira de Sant Adrian, d'origina volcanica es un aglomerat compausat de basalt, de calcari e de finas particulas d'argila çò que rend los bacins totalament estancs. L'espleitacion de la peirièra començèt a l'edat mejana.
Los proprietaris faguèron d'aqueste endrech abandonat un vertadièr refugi de verdura ont al fial de la passejada podèm trobar de bacins, de cascadas, totas menas de flors e de plantas. La vegetacion es quora mediterranèa quora digna d'un jardin anglés. Apondètz a aquò de mòstras musicalas e d'exposicions d'artesan locals e auretz compres que l'endrech val la pena d'èsser vist!!!
De Pascas a la fin del mes d'Octòbre lo luòc es dubèrt cada dimenge e jorns feriats de 14h00 a 18h30.
Del mes de Junh al mes de Septembre lo dimècres e lo divendres, a 17h00, lo proprietari guida la visita amb amabilitat et bona umor.
Fasètz lo desplaçament!!!!!!
Qualques fòtos per vos metre en appetit.

Aucun commentaire: